Bitcoin Cash (BCH) kopen? Zo werkt het!

In België kun je Bitcoin Cash kopen bij verschillende exchanges en brokers. Exchanges en brokers zijn websites waar je vaak met Bancontact kunt afrekenen en zo je euro's kunt omwisselen naar BCH.

Bitcoin Cash FAQ

Voor de eerste keer Bitcoin Cash kopen kan een tikkeltje spannend zijn en roept bij de meeste mensen ook de nodigde vragen op. Als team hebben we daarom de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Kom je er toch niet uit of blijf je met een dringende vraag zitten? Stuur ons dan gerust een mailtje via ons contactformulier.

Met welke betaalmethodes kan ik afrekenen?

Voor afrekenen kun je kiezen tussen betaalmethodes als Bancontact, een kredietkaart of een bankoverschrijving. Bancontact is vaak de snelste optie, terwijl een bankoverschrijving langer duurt maar vaak voordeliger is.

Met welke kosten moet ik allemaal rekening houden?

Bij ieder platform is een account aanmaken helemaal gratis. Elke partij rekent vervolgens eigen handelskosten om gebruik te mogen mogen van de koop- en verkoopfuncties. De transactiekosten liggen bij de meeste platformen tussen de 0,25% en 5%.

Hoelang duurt het voordat ik mijn Bitcoin Cash ontvang?

Dit is afhankelijk van bij wie je de bestelling plaatst. Bij de meesten brokers ontvang je binnen 30 minuten je Bitcoin Cash in jouw eigen Bitcoin Cash wallet. Bij exchanges wordt het bedrag vrijwel direct bijgeschreven in je portefeuille bij de beurs.

Wat is het minimale bedrag dat ik moet investeren?

Dit is afhankelijk van de partij waar je gaat handelen. Zo hebben de meeste platformen een minimum bestelbedrag van € 30, maar er zijn ook uitzonderingen als Coinmerce waar het minimum slechts € 10 is (en het dus erg laagdrempelig maakt).

Moet ik een hele Bitcoin Cash kopen?

Nee, dat hoeft niet! Bitcoin Cash is op te delen tot acht cijfers achter de komma. Je kunt dus ook 0,1 BCH kopen of zelfs nog minder mocht je dat willen.

Heb ik een Bitcoin Cash-adres nodig?

Dat ligt aan het platform waar je jouw Bitcoin Cash gaat kopen. Bij cryptobeurzen als BLOX en Bitvavo kun je makkelijk je digitale munten bewaren. Bij brokers als SATOS en BTC Direct dien je echter je munten te bewaren en heb je dus een zogeheten Bitcoin Cash wallet nodig.