Bitcoin wallet

Opzoek naar een bitcoin wallet voor het opslaan van je digitale valuta? Dan heb je de keuze uit verschillende soorten programma’s, diensten en apps. In dit artikel bespreken we de meest populaire en beste bitcoin wallets van dit moment.

Welke wallet adviseren jullie?

Cryptokopen heeft een selectie gemaakt van aanbevolen bitcoin wallets voor onze bezoekers:

Houd er rekening mee dat wij niet verantwoordelijk is voor het gebruik van deze wallets. Doe altijd je eigen onderzoek en zorg ervoor dat je apparaat geen computervirussen heeft.

Wat is bitcoin?

Bitcoin is de eerste decentrale digitale valuta die werkt op basis van de blockchain-technologie. In 2008 bedacht een anonieme programmeur een geldsysteem dat kan functioneren zonder centrale partij of tussenpersoon. Zijn idee beschreef hij in een zogeheten whitepaper, dit is een document dat beschrijft hoe een bepaalde technologie een specifiek probleem oplost. De auteur van de whitepaper gebruikte het pseudoniem Satoshi Nakamoto en deelde zijn idee op een mailinglijst voor cryptografen.

Hoe werkt bitcoin en maak ik een bitcoin wallet?

Bitcoin is software die draait op een aantal gedistribueerde apparaten, variërend van smartphones als mobiele portefeuilles, pc’s als desktopportefeuilles tot ASIC voor mining. Transacties worden op een peer-to-peer-manier tussen nodes doorgestuurd. Binnen enkele seconden wordt een bepaald blok doorgegeven aan alle andere nodes op het netwerk. Terwijl je ervoor zorgt dat alle nodes consensus bereiken over de geldige blokken. Het proces van het leveren van nieuwe bitcoin in het systeem gebeurt via het proces van minen.

De mining-software draait op gespecialiseerde hardware en probeert de hash van de samengestelde transactie en een nummer genaamd de nonce te berekenen. De software richt zich op een difficulty index die automatisch wordt aangepast door het netwerk. De eerste miner die de juiste nonce vindt, wint de block reward en kan het geminde blok doorgeven aan andere collega’s op het netwerk.

Welke eigenschappen heeft bitcoin?

Bitcoin heeft ten opzichte van andere valuta een paar belangrijke voordelen en onderscheidende eigenschappen. We hebben de grooste voordelen op een rijtje gezet:

  • Oppotmiddel: bitcoin wordt, in tegenstelling tot andere cryptocurrencies, beschouwd als een oppotmiddel (of koopkrachtreserve) en zou de komende jaren de volgende wereldwijde reservevaluta zijn.
  • Toegangspoort tot de wereld van digitale valuta: bitcoin wordt beschouwd als toegangspoort tot de wereld van cryptocurrency’s, op basis van zijn status als de initiator en het eerste succesvolle experiment met digitale valuta.
  • Bitcoin Script Language: een assemblage-achtige taal die wordt gebruikt voor het mogelijk maken van complexe soorten transacties en geavanceerde contracten. Complexe transacties zoals Multi-Sig zijn mogelijk dankzij geavanceerde scripts.

De wereld van bitcoin heeft veel verschillende termen geïntroduceerd. Het zal tijd kosten om ze allemaal te leren, maar twee belangrijke termen om alvast door te nemen zijn: hard forks en soft forks.

  • Hard fork: aanpassing in het protocol van bitcoin dat eerder ongeldige blokken of transacties geldig maakt. De BerkeleyDB-bug activeerde in 2013 een onbedoelde hard fork in het netwerk. In 2017 splitste Bitcoin Cash (BCH) zich succesvol af van Bitcoin (BTC) door middel van een hard fork.
  • Soft fork: is een aanpassing in het protocol van bitcoin dat oude blokken ongeldig maakt die in het verleden geldig waren. De functie Bitcoin Segwit-transacties is geïmplementeerd als een soft fork voor het netwerk.