Anycoin Direct

Anycoin Direct is een van de grootste cryptocurrency brokers van Europa en sinds 2013 actief op de Belgische markt. Het bedrijf is gevestigd in de Nederlandse plaats Veghel en consumenten kunnen er eenvoudig, snel en veilig cryptocurrency's kopen & verkopen.

In dit artikel bekijken we hoe het handelsplatform van Anycoin Direct precies in zijn werk gaat. Daarnaast bespreken we het huidige aanbod aan cryptocurrency’s, de transactiekosten en beoordelen we de dienstverlening.

Hoe werkt Anycoin Direct?

Handelsplatform als Anycoin Direct kunnen voor beginners een tikje ingewikkeld zijn, maar je hoeft je geen zorgen te maken! Met onderstaand stappenplan begin je goed aan jouw avontuur in de cryptowereld.

Account aanmaken

Via https://anycoindirect.eu/nl kun je gratis een Anycoin Direct-account aanmaken en registreren bij het handelsplatform. Als je op de link klikt krijg je de onderstaande website te zien. Vervolgens is de registratieknop rechtsboven op de website te vinden.

Kies altijd een veilig wachtwoord voor je account (dat je nog niet ergens anders gebruikt). Daarnaast dien je ook je identiteit te verifiëren. Het is belangrijk om te weten dat bij brokers als Anycoin Direct je jouw identiteit dient te verifiëren. Je kunt dus niet anoniem gebruik maken van dit soort platformen.

Bestelling plaatsen met Bancontact

Nadat je registratie is goedgekeurd kun je een bestelling plaatsen. Dit kan een van de vele cryptocurrency’s zijn die je met Bancontact kunt kopen. Als je voor het eerst een digitale valuta koopt, is het misschien slim om te beginnen met het kopen van bitcoins.

Op de homepagina kun je het bedrag in euro’s invullen dat je wil besteden of juist het bedrag dat je aan bitcoins dat je wilt ontvangen. Welke je ook kiest, de calculator zal automatisch de prijs berekenen. Vervolgens klik je op de bitcoin kopen-knop.

De volgende stap die gevraagd wordt is het invullen van je bitcoin-adres. Deze haal je uit je eigen bitcoin wallet.

Welke cryptocurrency’s zijn er beschikbaar?

Op dit moment biedt Anycoin Direct 26 verschillende cryptocurrency’s aan op zijn handelsplatform. Je kunt crypto’s kopen & verkopen via de officiële website. Het is niet mogelijk om cryptomunten op het platform te bewaren, dit feit maakt Anycoin Direct een zogeheten non-custodial dienstverlener. Dit is een cryptobedrijf dat dus geen toegang heeft tot jouw cryptocurrency’s (zo ben je je eigen bank).

CryptocurrencyAfkorting
BitcoinBTC
Bitcoin CashBCH
BlackcoinBLK
CardanoADA
DashDASH
DogecoinDOGE
EOSEOS
EthereumETH
Ethereum ClassicETC
GasGAS
GuldenNLG
IOTAMIOTA
LitecoinLTC
MoneroXMR
NeoNEO
OmiseGOOMG
OntologyONT
Ontology GASONG
PeercoinPPC
PIVXPIVX
QtumQTUM
RippleXRP
StellarXLM
StratisSTRAT
VergeXVG
ZcashZEC

Wat is Anycoin Direct?

Zoals we hierboven al beschreven is Anycoin Direct een Nederlandse cryptocurrency broker uit de Nederlandse plaats Veghel. Bij de oprichting in 2013 heette het bedrijf in eerste instantie ‘Bitplaats’ en was het alleen actief in België en Nederland. In 2014 veranderde het bedrijf zijn naam naar het meer internationaal klinkende Anycoin Direct en inmiddels is het actief in bijna heel Europa.