Ethereum Classic (ETC) kopen? Zo werkt het!

In België kun je Ethereum Classic kopen bij verschillende exchanges en brokers. Exchanges en brokers zijn websites waar je vaak met Bancontact kunt afrekenen en zo je euro's kunt omwisselen naar ETC.

Ethereum Classic FAQ

Met welke betaalmethodes kan ik afrekenen?

Voor afrekenen kun je kiezen tussen betaalmethodes als Bancontact, een kredietkaart of een bankoverschrijving. Bancontact is vaak de snelste optie, terwijl een bankoverschrijving langer duurt maar vaak voordeliger is.

Met welke kosten moet ik allemaal rekening houden?

Bij ieder platform is een account aanmaken helemaal gratis. Elke partij rekent vervolgens eigen handelskosten om gebruik te mogen mogen van de koop- en verkoopfuncties. De transactiekosten liggen bij de meeste platformen tussen de 0,25% en 5%.

Hoelang duurt het voordat ik mijn Ethereum Classic ontvang?

Dit is afhankelijk van bij wie je de bestelling plaatst. Bij de meesten brokers ontvang je binnen 30 minuten je ETC in jouw eigen Ethereum Classic wallet. Bij exchanges wordt het bedrag in ETC vrijwel direct bijgeschreven in je portfolio.

Wat is het minimale bedrag dat ik moet investeren?

Dit is afhankelijk van het platform. Zo hebben de meeste platformen een minimum bestelbedrag van € 30, maar er zijn ook uitzonderingen als BLOX waar het minimum slechts € 1 is en het dus erg laagdrempelig maakt.

Moet ik een hele Ethereum Classic kopen?

Nee, dat is niet nodig. Je kunt ook minder dan een hele digitale munt kopen, of bijvoorbeeld 1,5 ETC.

Heb ik een Ethereum Classic-adres nodig?

Dat ligt eraan waar je jouw Ethereum Classic koopt. Bij cryptocurrency exchanges als BLOX en Bitvavo kun je er voor kiezen om je digitale munten daar te bewaren. Bij een broker als Anycoin Direct is dit dan weer niet mogelijk en heb je een eigen Ethereum Classic-adres nodig.