Ethereum (ETH) kopen? Zo werkt het!

In België kun je Ethereum kopen bij verschillende exchanges en brokers. Exchanges en brokers zijn websites waar je vaak met Bancontact kunt afrekenen en zo je euro's kunt omwisselen voor ETH.

Ethereum FAQ

Als team hebben we de afgelopen jaren de nodige vragen in de mailbox gekregen over het kopen van ether. Hieronder hebben we de meest gestelde vragen speciaal voor jou op een rijtje gezet! Neem gerust contact op met ons team als jouw vraag er niet tussen staat. Zo helpen we je snel op weg met je crypto-avontuur.

Met welke betaalmethodes kan ik afrekenen?

Voor afrekenen kun je kiezen tussen betaalmethodes als Bancontact, een kredietkaart of een bankoverschrijving. Bancontact is vaak de snelste optie, terwijl een bankoverschrijving langer duurt maar vaak voordeliger is.

Met welke kosten moet ik allemaal rekening houden?

Bij ieder platform is een account aanmaken helemaal gratis. Elke partij rekent vervolgens eigen handelskosten om gebruik te mogen mogen van de koop- en verkoopfuncties. De transactiekosten liggen bij de meeste platformen tussen de 0,25% en 5%.

Hoelang duurt het voordat ik mijn ethers ontvang?

Dit is afhankelijk van bij wie je de bestelling plaatst. Bij de meesten brokers ontvang je binnen 30 minuten je ethers in jouw eigen Ethereum wallet. Bij exchanges wordt het bedrag in ether vrijwel direct opgenomen in je portfolio.

Wat is het minimale bedrag dat ik moet investeren?

Dit is afhankelijk van het platform. Zo hebben de meeste platformen een minimum bestelbedrag van € 30, maar er zijn ook uitzonderingen als Bitvavo waar het minimum slechts € 1 is en het dus erg laagdrempelig maakt.

Moet ik een hele ether kopen?

Nee, gelukkig niet! Dat zou gelijk een hele smak geld zijn om neer te leggen als beginnende belegger. Een ether is op te delen in meerdere stukken. Je kunt dus ook 0,01 ETH kopen.

Heb ik een ether-adres nodig?

Dit is afhankelijk van het platform waar je jouw ethers koopt. Bij cryptocurrency partijen als LiteBit en Bitvavo kun je er voor kiezen om je digitale munten daar te bewaren. Bij brokers als SATOS en Anycoin Direct is dit dan weer niet mogelijk en heb je een ether-adres nodig.