Bitvavo review: de eerlijk en betrouwbare cryptocurrency exchange uit Amsterdam

Bitvavo is de grootste cryptocurrency exchange van de Benelux. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam en geldt onder beleggers als het platform om te handelen in cryptovaluta als bitcoin (BTC).

Op deze pagina bekijken we waarom Bitvavo zo populair is en hoe het handelsplatform precies werkt. Daarnaast beoordelen we Bitvavo als handelsbeurs en bekijken we ondermeer het aanbod aan digitale valuta en de handelskosten.

Hoe werkt Bitvavo?

Handelsbeurzen als Bitvavo kunnen voor beginners een tikkeltje overweldigend zijn. In deze sectie gaan we stap-voor-stap laten zien hoe je een account maakt, je eerste storting doet en je eerste order op de beurs plaatst.

Account aanmaken

Via https://account.bitvavo.com is het mogelijk om een gratis handelsaccount te registreren bij Bitvavo. Als je op de link klikt krijg je het onderstaande formulier te zien. Je dient dus je gegevens als je voornaam, achternaam en e-mailadres in te vullen. Daarnaast dien je ook een veilig wachtwoord te kiezen voor je account.

Het is belangrijk om te weten dat bij exchanges als Bitvavo je jouw identiteit dient te verifiëren. Je kunt dus niet anoniem gebruik maken van dit soort beurzen.

Geld storten met Bancontact

Nadat je een gratis account hebt aangemaakt, is het tijd om euro’s te storten in je beursaccount. Zonder euro’s kun je namelijk geen order plaatsen op de beurs en (bijvoorbeeld) bitcoin kopen.

Als je bent ingelogd in je account dien je in het algemene dashboard te zitten. Links van de koersgrafiek is daar de groene ‘Tegoed storten’ knop te vinden. Zodra je hier op klikt, krijg je een pagina met verschillende betaalmethodes te zien. We raden je aan om de directe betaalmethode Bancontact te gebruiken. Je hoeft over je storting met Bancontact geen kosten te betalen (iets wat bij andere beurzen wel vaak het geval is).

Order plaatsen

Nadat je geld op je Bitvavo-account hebt gestort met Bancontact is het tijd om crypto te kopen. Je bent hier natuurlijk vrij in, maar bitcoin (BTC) hoort – naar onze mening – thuis in je beleggingsportfolio.

Onderin in het algemene dashboard is een lijst te vinden met alle markten die beschikbaar zijn op Bitvavo. Als je op een munt klikt, kom je op de kooppagina van die specifieke munt. In ons voorbeeld hebben we geklikt op bitcoin (BTC) en komen we terecht op onderstaande pagina.

Links is de koopmodule voor bitcoin te vinden. Je kunt kiezen voor ‘kopen’ of ‘verkopen’. In ons geval kiezen we voor kopen en vullen we het eurobedrag in dat we willen spenderen. Hierna wordt er automatisch uitgerekend hoeveel bitcoin we daar op dit moment voor krijgen. Super handig dus!

Rechts van de koopmodule is de algemene koers van bitcoin te vinden. Dit geeft een goed overzicht van de afgelopen maand. Zo kun je snel zien hoe volatiel (of juist stabiel) de koers de afgelopen tijd is geweest.

Wat is Bitvavo?

Zoals we hierboven al beschreven is Bitvavo een cryptocurrency exchange. Dit wil zeggen dat het een online handelsbeurs is, waar het mogelijk is om cryptocurrency’s te kopen, verkopen en bewaren. Daarnaast is het mogelijk om de actuele bitcoin koers te volgen en over verschillende digitale valuta informatie op te zoeken.

Bitvavo bestaat pas sinds 2018 en heeft zich in minder dan twee jaar ontwikkeld tot de grooste bitcoin exchange van de Benelux.

Welke cryptocurrency’s zijn er beschikbaar?

Bitvavo staat bekend om zijn grote aanbod aan verschillende cryptocurrency’s. Op dit moment is het mogelijk om meer dan vijftig verschillende munten te kopen, verkopen en bewaren. Daarnaast kun je er ook voor kiezen de gekochte munten te sturen naar je eigen cryptowallet.

CryptocurrencyAfkorting
0xZRX
AelfELF
AeternityAE
AionAION
AragonANT
ArkARK
Basic Attention TokenBAT
BitcoinBTC
Bitcoin CashBCH
Bitcoin SVBSV
CardanoADA
ChainlinkLINK
CyberMilesCMT
DecredDCR
DigiByteDGB
EnjinENJ
EOSEOS
EthereumETH
Ethereum ClassicETC
GasGAS
GolemGNT
HoloHOT
ICONICX
IOSTIOST
IOTAMIOTA
KomodoKMD
LiskLSK
LitecoinLTC
LoopringLRC
NanoNANO
NebulasNAS
NEMXEM
NEONEO
NULSNULS
OmiseGOOMG
OntologyONT
Ontology GasONG
Power LedgerPOWR
Pundi XNPXS
QtumQTUM
RavencoinRVN
ReddCoinRDD
Request NetworkREQ
RippleXRP
StatusSNT
SteemSTEEM
StellarXLM
StormSTORM
StratisSTRAT
TezosXTZ
TronTRX
VeChain ThorVET
VergeXVG
VertcoinVTC
VeThor TokenVTHO
WaltonchainWTC
WavesWAVES
ZilliqaZIL