Litecoin (LTC) kopen? Zo werkt het!

In België kun je litecoin kopen bij verschillende exchanges en brokers. Exchanges en brokers zijn websites waar je vaak met Bancontact kunt afrekenen en zo je euro's kunt omwisselen naar LTC.

Litecoin FAQ

Met welke betaalmethodes kan ik afrekenen?

Voor afrekenen kun je kiezen tussen betaalmethodes als Bancontact, een kredietkaart of een bankoverschrijving. Bancontact is vaak de snelste optie, terwijl een bankoverschrijving langer duurt maar (vaak) voordeliger is.

Met welke kosten moet ik rekening houden?

Vrijwel bij ieder platform is een account aanmaken helemaal gratis. Elke partij rekent vervolgens eigen transactiekosten om gebruik te mogen mogen van de koop- en verkoopfuncties. De transactiekosten liggen bij de meeste platformen tussen de 0,25% en 5%.

Hoelang duurt het voordat ik mijn litecoins ontvang?

Dit is afhankelijk van bij wie je de bestelling plaatst. Bij de meesten brokers ontvang je binnen 30 minuten je litecoins in jouw eigen wallet. Bij exchanges wordt het bedrag in litecoin vrijwel direct bijgeschreven in je account.

Wat is het minimale bedrag dat ik moet investeren?

Dit is afhankelijk van het platform! De meeste platformen hebben een minimum bestelbedrag van ongeveer € 30, maar er zijn ook uitzonderingen als BLOX waar het minimum slechts € 1 is!

Moet ik een hele litecoin kopen?

Nee, zeker niet! Een litecoin is op te delen tot acht cijfers achter de komma. Je kunt dus ook 0,5 LTC kopen (of zelfs nog iets minder). 

Heb ik een litecoin-adres nodig?

Dit is afhankelijk van de partij waar je jouw litecoins gaat kopen. Bij crypto-exchanges als BLOX en BL3P kun je er voor kiezen je cryptovaluta daar te bewaren. Bij brokers als SATOS en happyCOINS is dit niet mogelijk en heb je zelf een litecoin-adres nodig.