Monero (XMR) kopen? Zo werkt het!

In België kun je Monero kopen bij verschillende exchanges en brokers. Exchanges en brokers zijn websites waar je vaak met Bancontact kunt afrekenen en zo je euro's kunt omwisselen naar XMR.

Monero FAQ

Met welke betaalmethodes kan ik afrekenen?

Voor afrekenen kun je kiezen tussen betaalmethodes als Bancontact, een kredietkaart of een bankoverschrijving. Bancontact is vaak de snelste optie, terwijl een bankoverschrijving langer duurt maar vaak voordeliger is.

Met welke kosten moet ik allemaal rekening houden?

Bij ieder platform is een account aanmaken helemaal gratis. Elke partij rekent vervolgens eigen handelskosten om gebruik te mogen mogen van de koop- en verkoopfuncties. De transactiekosten liggen bij de meeste platformen tussen de 0,25% en 5%.

Hoelang duurt het voordat ik mijn Monero ontvang?

Dit is afhankelijk van bij wie je de bestelling plaatst. Bij de meesten brokers ontvang je binnen 30 minuten je XMR in jouw eigen Monero wallet. Bij exchanges wordt het bedrag in XMR vrijwel direct opgenomen in je portfolio.

Wat is het minimale bedrag dat ik moet investeren?

Dit is afhankelijk van het platform. Zo hebben de meeste platformen een minimum bestelbedrag van € 30, maar er zijn ook uitzonderingen als BLOX waar het minimum slechts € 1 is en het dus erg laagdrempelig maakt.

Moet ik een hele Monero kopen?

Nee, dat is niet nodig. Een Monero is op te delen in kleinere eenheden, het is dus ook mogelijk om 0,1 XMR te kopen.

Heb ik een Monero-adres nodig?

Dit is afhankelijk van het platform waar je jouw Monero koopt. Bij cryptobeurzen als BLOX en bitqist kun je er voor kiezen om je digitale munten daar te bewaren. Bij een broker als Anycoin Direct is dit dan weer niet mogelijk en heb je een Monero-adres nodig.