Bitcoin Meester brengt app uit voor iPhone en iPad

Het Nederlandse Bitcoin Meester heeft een app uitgebracht voor iOS (het besturingssysteem van Apple waar de iPhone en iPad opdraaien). Via de Bitcoin Meester app is het mogelijk om in bitcoin en andere cryptocurrency's te handelen.

Vorig jaar lanceerde Bitcoin Meester al een app voor het besturingssysteem Android en nu zijn ook gebruikers van iOS aan de beurt. Het was geen geheim dat de app in ontwikkeling was, al op verschillende internetfora en op de website van Bitcoin Meester was al te lezen dat ze bezig waren met een app voor de Apple iPhone en iPad.

We zien dat onze gebruikers steeds vaker gebruik maken van hun smartphone om in te loggen. Anno 2020 komt 63% van onze bezoekers via een smartphone, zo’n 6% via een tablet en 31% via een desktop. Het percentage dat via een smartphone Bitcoin Meester bezoekt stijgt ieder jaar met 4%. De iOS app helpt iPhone en iPad gebruikers makkelijker en sneller Bitcoin Meester te gebruiken.

Medeoprichter Boyd Meuleman van Bitcoin Meester

De app maakt het mogelijk om in meer dan 190 verschillende cryptocurrency’s te handelen. Hier horen natuurlijk digitale munten als litecoin en bitcoin bij, maar ook minder bekende assets als Mithril en Bancor. Daarnaast is het ook mogelijk om via Bancontact geld te storten op het platform, zodat iedereen snel kan beginnen met het traden in de verschillende munten.

App van Bitcoin Meester voor iOS

Groot aanbod

Bitcoin Meester bestaat pas sinds 2017 en gaat de concurrentie aan met veel grotere partijen als BTC Direct en Bitvavo. Toch weet de nieuwe partij zich goed staande te houden en zelfs te groeien in een markt waar relatief veel concurrentie is en een homogeen product wordt geleverd.

Een groot aanbod aan cryptocurrency’s lijkt de strategie te zijn van Bitcoin Meester. Hoewel niet de goedkoopste, is de website voor veel mensen een ideale oplossing die geïnteresseerd zijn in meer dan de standaard digitale munten. Met de app bereikt Bitcoin Meester ook een nieuwe doelgroep die voornamelijk op zijn mobiele telefoon handelt.

Nieuwe concurrenten

Het mobiele speelveld van crypto-apps is ook niet mis. BTC Direct kwam eerder met de BLOX app voor iOS en Android en geldt op dit moment als de meest ontwikkelde app voor het handelen in cryptocurrency’s. Daarnaast bracht ook LiteBit een app uit die – volgens de recensies – met de nodige inlogproblemen kampt.

De nieuwe Bitcoin Meester is gratis te downloaden in de Apple App Store.

Thomas Claes
Thomas Claes

Oprichter en eindbaas van de Cryptokopen website. Studeerde economische wetenschappen aan de Universiteit Gent. Kocht zijn eerste bitcoins in 2012.

Articles: 8