Ripple (XRP) kopen? Zo werkt het!

In België kun je Ripple kopen bij verschillende exchanges en brokers. Exchanges en brokers zijn websites waar je vaak met Bancontact kunt afrekenen en zo je euro's kunt omwisselen naar Ripple.

Ripple FAQ

In onze tijd als cryptocurrency-traders zijn we zelf tegen veel vragen aangelopen. Deze hebben we allemaal verzameld in het overzicht hieronder. Zo maak je niet dezelfde foutjes als ons en kan je snel handelen, zonder dat de vragen je bezig hoeven te houden.

Met welke betaalmethodes kan ik afrekenen?

Voor afrekenen kun je kiezen tussen betaalmethodes als Bancontact, een kredietkaart of een bankoverschrijving. Bancontact is vaak de snelste optie, terwijl een bankoverschrijving langer duurt maar vaak voordeliger is.

Met welke kosten moet ik allemaal rekening houden?

Bij ieder platform is een account aanmaken helemaal gratis. Elke partij rekent vervolgens eigen handelskosten om gebruik te mogen mogen van de koop- en verkoopfuncties. De transactiekosten liggen bij de meeste platformen tussen de 0,25 en 5%.

Hoelang duurt het voordat ik mijn Ripple ontvang?

Dit is afhankelijk van bij wie je de bestelling plaatst. Bij de meesten brokers ontvang je binnen 30 minuten je XRP in jouw eigen Ripple wallet. Bij exchanges wordt het bedrag in XRP vrijwel direct bijgeschreven in je account.

Wat is het minimale bedrag dat ik moet investeren?

Dit is afhankelijk van het platform. Zo hebben de meeste platformen een minimum bestelbedrag van € 30, maar er zijn ook uitzonderingen als BLOX waar het minimum slechts € 1 is en het dus erg laagdrempelig maakt.

Moet ik een hele munt kopen?

Nee, de meeste munten kunnen opgedeeld worden in kleinere eenheden. Dit is ook bij XRP het geval.

Heb ik een XRP-adres nodig?

Dit is afhankelijk van het platform waar je jouw Ripple koopt. Bij websites als Knaken en Bitcoin Meester kun je er voor kiezen om je digitale munten daar te bewaren. Bij brokers als SATOS en BTC Direct is dit dan weer niet mogelijk en heb je een XRP-adres nodig.