Ripple wallet

Opzoek naar een Ripple wallet voor het opslaan van je XRP? Dan heb je de keuze uit verschillende soorten programma’s, diensten en apps. In dit artikel bespreken we de meest populaire en beste XRP wallets van dit moment.

Welke Ripple wallet?

Ons team heeft een selectie gemaakt van de meest geschikte Ripple wallets van dit moment. Houd er rekening mee dat wij niet verantwoordelijk zijn voor het gebruik van deze wallets! Doe altijd je eigen onderzoek en kijk welke wallet het beste bij jouw wensen past.

Wat is Ripple?

XRP is het digitale bezit dat liquiditeitsbronnen verschaft aan betalingsaanbieders, marktmakers en banken. Het XRP-grootboek is een open-sourceproduct gemaakt door Ripple. Ripple is een niet-beursgenoteerd bedrijf dat tot doel heeft een wereldwijd netwerk van financiële instellingen en banken te creëren en mogelijk te maken. Het doet dit door de RippleNet blockchain-software te gebruiken om de kosten van internationale betalingen te verlagen. Ripple noemt het wereldwijde netwerk met behulp van deze software het ‘Internet of Value’.

Hoe werkt Ripple en maak ik een Ripple wallet?

Hoewel mensen gewoonlijk naar Ripple verwijzen als één platform, bestaat het eigenlijk uit drie verschillende producten: xCurrent, xVia en xRapid. xCurrent is het primaire product van het platform. Als je hoort dat een bank samenwerkt met Ripple, is dit waarschijnlijk wat ze gebruiken. xCurrent vereist geen XRP. xVia is het meest recente product van het project. Het is een betalingsinterface en een reeks API’s. Net als xCurrent gebruikt xVia geen XRP. xRapid is het enige product dat XRP gebruikt. Simpel gezegd, dit product is een liquiditeitsoplossing.

Wat wil het oplossen?

Het is gemaakt om een groot probleem op te lossen bij internationale betalingen, voorfinanciering van nostro / vostro-accounts. Banken kunnen XRP gebruiken om in realtime liquiditeit te verkrijgen. Betalingsaanbieders kunnen het ook gebruiken om hun bereik uit te breiden naar nieuwe markten, snellere betalingsafwikkeling te bieden en de wisselkoersen te verlagen. Ripple neemt in wezen een standpunt in tegen wat zij “ommuurde tuinen” noemen van financiële netwerken bestaande uit banken, creditcards en andere instellingen zoals PayPal. Deze organisaties hebben de neiging om de geldstroom te beperken met vergoedingen, wisselkoersen en verwerkingsvertragingen.

Het bedrijf Ripple biedt drie verschillende diensten aan om de problemen op te lossen:

  • xCurrent
  • xVia
  • xRapid