Stellar (XLM) kopen? Zo werkt het!

In België kun je Stellar kopen bij verschillende exchanges en brokers. Exchanges en brokers zijn websites waar je vaak met Bancontact kunt afrekenen en zo je euro's kunt omwisselen naar XLM.

Stellar FAQ

Met welke betaalmethodes kan ik afrekenen?

Voor afrekenen kun je kiezen tussen betaalmethodes als Bancontact, een kredietkaart of een bankoverschrijving. Bancontact is vaak de snelste optie, terwijl een bankoverschrijving langer duurt maar vaak voordeliger is.

Met welke kosten moet ik allemaal rekening houden?

Bij ieder platform is een account aanmaken helemaal gratis. Elke partij rekent vervolgens eigen handelskosten om gebruik te mogen mogen van de koop- en verkoopfuncties. De transactiekosten liggen bij de meeste platformen tussen de 0,25% en 5%.

Hoelang duurt het voordat ik mijn lumens ontvang?

Dit is afhankelijk van bij wie je de bestelling plaatst. Bij de meesten brokers ontvang je binnen 30 minuten je lumens in jouw eigen wallet. Bij exchanges wordt het bedrag in lumen vrijwel direct bijgeschreven in je account.

Wat is het minimale bedrag dat ik moet investeren?

Dit is afhankelijk van het platform. Zo hebben de meeste platformen een minimum bestelbedrag van € 30, maar er zijn ook uitzonderingen als BLOX waar het minimum slechts € 1 is! Dit maakt het dus enorm laagdrempelig.

Moet ik een hele munt kopen?

Nee, de meeste cryptocurrency’s kunnen opgedeeld worden in kleinere eenheden. Dit is ook bij XLM het geval.

Heb ik een lumen-adres nodig?

Dit is afhankelijk van het platform waar je koopt. Bij cryptocurrency exchanges als BLOX en Bitvavo kun je er voor kiezen om je digitale munten daar te stallen. Bij een broker als Anycoin Direct is dit dan weer niet mogelijk en heb je een lumen-adres nodig.