Zcash (ZEC) kopen? Zo werkt het!

In België kun je Zcash kopen bij verschillende exchanges en brokers. Exchanges en brokers zijn websites waar je vaak met Bancontact kunt afrekenen en zo je euro's kunt omwisselen naar ZEC.

Zcash FAQ

Als website hebben we de afgelopen tijd veel vragen in de mailbox mogen ontvangen over het kopen van Zcash. Hieronder hebben wij een overzichtelijke selectie gemaakt van de meest gestelde vragen. Als je een vraag mist, kun je gerust contact opnemen met Thomas of een ander lid van ons team.

Met welke betaalmethodes kan ik afrekenen?

Voor afrekenen kun je kiezen tussen betaalmethodes als Bancontact, een kredietkaart of een bankoverschrijving. Bancontact is vaak de snelste optie, terwijl een bankoverschrijving (meestal) langer duurt maar vaak voordeliger is.

Met welke kosten moet ik allemaal rekening houden?

Bij ieder platform is een account aanmaken helemaal gratis. Elke partij rekent vervolgens eigen handelskosten om gebruik te mogen mogen van de koop- en verkoopfuncties. De transactiekosten liggen bij de meeste platformen tussen de 0,25 en 5%.

Hoelang duurt het voordat ik mijn Zcash ontvang?

Dit is afhankelijk bij wie wie je jouw order uitvoert. Bij de meesten brokers ontvang je binnen een half uur je Zcash in jouw eigen Zcash wallet. Bij exchanges wordt het bedrag in Zcash vrijwel direct bijgeschreven in je portfolio.

Wat is het minimale bedrag dat ik moet investeren?

Dit is afhankelijk van het handelsplatform. Zo hebben de meeste websites een minimum bestelbedrag van ongeveer € 30, maar er zijn ook uitzonderingen als Anycoin Direct waar het minimum slechts € 10 is en het dus erg laagdrempelig maakt.

Moet ik een hele Zcash kopen?

Nee, dat hoeft niet! Één Zcash is op te delen in meerdere stukken. Je kunt dus ook 0,01 ZEC kopen of zelfs nog minder.

Heb ik een Zcash-adres nodig?

Dit is afhankelijk van het handelsplatform waar je jouw Zcash koopt. Bij cryptocurrency partijen als LiteBit en BLOX kun je er voor kiezen om je digitale munten daar te bewaren. Bij een broker als Anycoin Direct is dit dan weer niet mogelijk en heb je een Zcash-adres nodig.